Suplement diety zawierający sproszkowane zielone małże nowozelandzkie oraz ekstrakt z owocu dzikiej róży standaryzowany na 70% witaminy C.
Zielone małże nowozelandzkie in. omułek zielonowargowy, hodowane są w czystych wodach u wybrzeży Nowej Zelandii. Ich wyjątkowość polega nie tylko na charakterystycznym zielono-brązowym zabarwieniu, ale również stanowią wysoką zawartość żelaza, wapnia, glikozaminoglikanów, betainy, fosfolipidów, kwasu krzemowego, steroli i witamin. Glikozaminoglikany są naturalnymi składnikami stawów. Wykazują one właściwości przeciwzapalne i immunomodulujące, a tym samym zmniejszają ból spowodowany schorzeniami układu ruchu oraz poprawiają sprężystość i elastyczność stawów. Ekstrakty z omułka zielonowargowego są wykorzystywane do leczenia artretyzmu, reumatoidalnego zapalenia stawów, choroby zwyrodnieniowej stawów oraz w stanach zapalnych.
Witamina C jest silnym antyoksydantem wspierającym prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, a poza tym odpowiada za prawidłowy przebieg produkcji kolagenu, zwiększa przyswajanie żelaza i zmniejsza odczucie zmęczenia i znużenia.
Dermatologia jest dziedziną medycyny, która zajmuje się diagnozowaniem, leczeniem oraz profilaktyką chorób skóry, a także…
Probiotyki, czyli wyselekcjonowane, żywe szczepy bakterii najczęściej z rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium oraz drożdzy Saccharomyces wchodzą w skład…
Lek Zolgensma jest pierwszą w świecie terapią genową stosowaną w leczeniu rdzeniowego zaniku mięśni(SMA). W…
Połączenie wit. D3 i K2 MK7 z wapniem pozwala wzmocnić układ kostny, dobrze wykorzystać wapń…
Dystrofia mięśniowa Duchenne'a jest chorobą genetyczną polegającą na powolnym zaniku mięśni, które są zastępowane przez…
Czarnuszce siewnej przypisywane są takie właściwości, jak: regulacja poziomu glukozy i lipidów we krwi oraz…
This website uses cookies.