Bromelaina to mieszanina enzymów proteolitycznych, które połączone z białkami powodują ich rozkład do pojedynczych aminokwasów.
Spośród właściwości bromelainy, wymienić należy silne właściwości przeciwzapalne, stymulacja odporności, właściwości rozrzedzające wydzielinę oskrzelową oraz może być skuteczna w leczeniu chorób sercowo-naczyniowych, zakrzepicy i zatorowości żylnej, ponieważ pełni istotną rolę w procesie rozkładu zakrzepu.
Kilka powodów, dla których warto jeść ananasy: https://naturalnieozdrowiu.pl/dlaczego-warto-jesc-ananasa/.
Suplement diety nie powinny przyjmować kobiety w ciąży i karmiące piersią.
Dermatologia jest dziedziną medycyny, która zajmuje się diagnozowaniem, leczeniem oraz profilaktyką chorób skóry, a także…
Probiotyki, czyli wyselekcjonowane, żywe szczepy bakterii najczęściej z rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium oraz drożdzy Saccharomyces wchodzą w skład…
Lek Zolgensma jest pierwszą w świecie terapią genową stosowaną w leczeniu rdzeniowego zaniku mięśni(SMA). W…
Połączenie wit. D3 i K2 MK7 z wapniem pozwala wzmocnić układ kostny, dobrze wykorzystać wapń…
Dystrofia mięśniowa Duchenne'a jest chorobą genetyczną polegającą na powolnym zaniku mięśni, które są zastępowane przez…
Czarnuszce siewnej przypisywane są takie właściwości, jak: regulacja poziomu glukozy i lipidów we krwi oraz…
This website uses cookies.