Substancją czynną leku jest Chlorochinaldol. Chlorchinaldin o smaku czarnej porzeczki jest lekiem o działaniu przeciwbakteryjnym, przeciwgrzybicznym i przeciwpierwotniakowym. Wykazuje silne działanie na m.in. ziarniaki Gram-dodatnie i drożdżaki. Lek chelatuje jony żelaza biorące udział w procesach rozwojowych bakterii.
Lek może wpływać szkodliwie na zęby.
W przypadku stosowania preparatu chlorchinaldin o smaku porzeczkowym zgodnie z zaleceniami , wystąpienie działań niepożądanych chlorochinaldolu tj. zaburzenia żołądkowo-jelitowe czy uszkodzenie nerwu wzrokowego jest mało prawdopodobne.
Dermatologia jest dziedziną medycyny, która zajmuje się diagnozowaniem, leczeniem oraz profilaktyką chorób skóry, a także…
Probiotyki, czyli wyselekcjonowane, żywe szczepy bakterii najczęściej z rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium oraz drożdzy Saccharomyces wchodzą w skład…
Lek Zolgensma jest pierwszą w świecie terapią genową stosowaną w leczeniu rdzeniowego zaniku mięśni(SMA). W…
Połączenie wit. D3 i K2 MK7 z wapniem pozwala wzmocnić układ kostny, dobrze wykorzystać wapń…
Dystrofia mięśniowa Duchenne'a jest chorobą genetyczną polegającą na powolnym zaniku mięśni, które są zastępowane przez…
Czarnuszce siewnej przypisywane są takie właściwości, jak: regulacja poziomu glukozy i lipidów we krwi oraz…
This website uses cookies.
View Comments
Jestem 29 letnią kobietą chorującą na pleśniawka. Chlorchinaldin o smaku czarnej porzeczki brałam podczas jednej kuracji, kilka razy na dzień. Stosowałam lek/preparat przez: 6 dni w dawce: 1 tabletek. Lek bardzo dobry na pleśniawki jak i dla dzieci jak i dorosłych o dobrym smaku. Lek jest nie drogi i skuteczny. Polecam. Skutki uboczne oceniam na minimalne. Chlorchinaldin o smaku czarnej porzeczki w mojej opinii jest wyjątkowo łatwy w użyciu.