Działanie przeciwmiażdżycowe oraz usprawniające krążenie obwodowe i ogólnie tonizujące; bakteriostatyczne w obrębie górnych dróg oddechowych i przewodu pokarmowego na bakterie Gram-dodatnie i Gram-ujemne oraz na drożdżaki. Substancja czynna zawarta w czosnku to allina, która w organizmie ulega przekształceniu do allicyny. Hamuje ona wytwarzanie cholesterolu (zarówno całkowitego jak i „złego” cholesterolu LDL), zmniejsza agregację (zlepianie się) płytek krwi i działa przeciwzakrzepowo; w ten sposób zapobiega miażdżycy naczyń.
Dermatologia jest dziedziną medycyny, która zajmuje się diagnozowaniem, leczeniem oraz profilaktyką chorób skóry, a także…
Probiotyki, czyli wyselekcjonowane, żywe szczepy bakterii najczęściej z rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium oraz drożdzy Saccharomyces wchodzą w skład…
Lek Zolgensma jest pierwszą w świecie terapią genową stosowaną w leczeniu rdzeniowego zaniku mięśni(SMA). W…
Połączenie wit. D3 i K2 MK7 z wapniem pozwala wzmocnić układ kostny, dobrze wykorzystać wapń…
Dystrofia mięśniowa Duchenne'a jest chorobą genetyczną polegającą na powolnym zaniku mięśni, które są zastępowane przez…
Czarnuszce siewnej przypisywane są takie właściwości, jak: regulacja poziomu glukozy i lipidów we krwi oraz…
This website uses cookies.