Naturalny tłuszcz z wątroby dorsza, wątłuszy lub z innych gatunków ryb zawierający zespół dobrze przyswajalnych, naturalnych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A (retinol), D (colecalciferol), niewielkie ilości witaminy E (tocopherol) oraz zespół nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT – kwasy: eikozapentaenowy – EPA i dokozaheksaenowy – DHA; ich rolą jest przede wszystkim obniżenie stężenia triglicerydów i cholesterolu LDL przy jednoczesnym zwiększeniu w organizmie cholesterolu HDL).Witamina E unieczynnia toksyczne wolne rodniki nadtlenkowe. Uczestniczy m.in. w metabolizmie węglowodanów i lipidów oraz zwiększa wchłanianie, wykorzystanie i magazynowanie witaminy A. Działa także immunostymulująco oraz przeciwdziała miażdżycy i powstawaniu zakrzepów.
Dermatologia jest dziedziną medycyny, która zajmuje się diagnozowaniem, leczeniem oraz profilaktyką chorób skóry, a także…
Probiotyki, czyli wyselekcjonowane, żywe szczepy bakterii najczęściej z rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium oraz drożdzy Saccharomyces wchodzą w skład…
Lek Zolgensma jest pierwszą w świecie terapią genową stosowaną w leczeniu rdzeniowego zaniku mięśni(SMA). W…
Połączenie wit. D3 i K2 MK7 z wapniem pozwala wzmocnić układ kostny, dobrze wykorzystać wapń…
Dystrofia mięśniowa Duchenne'a jest chorobą genetyczną polegającą na powolnym zaniku mięśni, które są zastępowane przez…
Czarnuszce siewnej przypisywane są takie właściwości, jak: regulacja poziomu glukozy i lipidów we krwi oraz…
This website uses cookies.